Släpvagnskåpor

Här kan du läsa mer om våra släpvagnskåpor och hitta rätt modell för dig.

Att tänka på när du väljer modell

När du väljer kåpa ska du självklart tänka på hur stor din släpvagn är, men det är också viktigt att se över vad du brukar transportera i den. Behöver du utrymme för hög last eller åker du oftast med låg last? Tänk efter och välj den kåpa som passar dina behov bäst. Modellnamnen är döpta efter höjden på släpvagnskåpan i millimeter. Heter kåpan “Modell 1250” så betyder det att den är 1,25 meter hög.

Modell 1000

Modell 1000 är marknadens mest sålda släpvagnskåpa. Den ger utrymme för varierande eller otymplig last och är perfekt att använda vid flytt av stora möbler. En väldigt rymlig modell som trots sin storlek bidrar till en bättre bränsleekonomi.

Om du vid något tillfälle behöver utrymme för högre last är kåpan väldigt lätt att koppla loss och lyfta av tack vare sina snabbfästen.

 • Höjd

  1000 mm

 • Bredd

  från 1300 - 1913 mm

 • Längd

  från 2500 - 4060 mm

 • Vikt

  från 40 kg

 • Material

  HD-PE

Specifikationer

Våra kåpor tillverkas i svart och ljusgrått med matt finish. Vid stora beställningar kan vi specialtillverka kåporna i vilken färg du vill.

Material

Gjord av tålig HD-PE plast

Kåporna vakuumformas i HD-PE-plast. HD-PE är ett segt, lätt och slagtåligt material som klarar temperaturer mellan -40 och +70C. Vikten på en komplett kåpa är från ca 35 kg för en mindre modell och ca 100 kg för den största.

HD-PE är även ett miljövänligt material som är återvinningsbart till 100% och tål de flesta kemikalier.

Ladda ner produktblad här

Detaljdesign som ger flexibilitet

Plasten gör kåpan lätt och tålig, men det är detaljdesignen som gör våra produkter flexibla, säkra och extra enkla att använda. När kåpan är monterad på plats, går både fram- och bakläm att öppna, vilket underlättar när du behöver få plats med riktigt lång last. Snabbfästet ger dig möjlighet att snabbt och enkelt montera på- och av din kåpa.

Självlåsande säkerhetsspärr

Lasta säkert

Självlåsande säkerhetsspärr gör det lättare att lasta säkert. Även när du lastar ensam.

Snabbfäste

Lätt att montera på och av

Snabbfästet ger dig möjlighet att snabbt och enkelt montera på och av din kåpa.

En trygg plats för lasten

Kåpan går att låsa så du kan känna dig lugn när du lämnar lasten i släpvagnen.

Bildgalleri

Bild på granar

Har du några funderingar?

Kontakta oss